The Scene wins a London Planning Award for Best Town Centre Project

The Scene, a new landmark building, delivers Walthamstow’s ambitions for town centre regeneration: a revitalised night time economy in the form of a buzzing new cinema and restaurants, a mix of housing to return residents to the town centre and a memorable building announcing the entrance to a new public plaza, which sits at the head of Europe’s longest linear outdoor street market.

Martin Esom, Chief Executive at Waltham Forest Council said “We only get one chance at the redevelopment of Walthamstow and we need to do it right the first time so that is why this place is so well designed. We worked really closely with the architects, making sure it’s a stunning building… It’s a ripple effect… the sustainability of the whole town centre. It gives the market confidence.”

Click here to watch the film showing all the shortlisted schemes

News